Ψυχική υγεία: O παράγοντας που βυθίζει τους νέους σε άγχος, κατάθλιψη και εθισμούς

Ψυχική υγεία: O παράγοντας που βυθίζει τους νέους σε άγχος, κατάθλιψη και εθισμούς

Μεγαλύτερο το ψυχικό βάρος για τις νεότερες γενιές, χωρίς όμως βελτίωση με την πάροδο των χρόνων, αναφέρει νέα μελέτη

psixiki_ygeia1
Τελευταίοι έρχονται οι νέοι όσον αφορά την ψυχική ευεξία, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που αποδίδει στα άτομα που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 90, ήτοι τη γενιά Ζ (18-26 ετών) και τους τελευταίους των millennials (έτη γέννησης 1990-96), τις χειρότερες επιδόσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας. Τα ευρήματα αποτυπώνουν αισθητή επιδείνωση της ψυχικής υγείας κάθε γενιάς από τη δεκαετία του 1950 και μετά, δυσανάλογα εντονότερη εντούτοις στους νεότερους.

«Μεγάλο μέρος της προσοχής μέχρι σήμερα έχει επικεντρωθεί στην φθίνουσα ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων σχολικής ηλικίας, όπου αναμένουμε ότι η ψυχική τους υγεία θα ανακάμψει κατά με την ενηλικίωση. Η έρευνα ωστόσο δείχνει ότι η κατάσταση δεν αλλάζει και ότι δεν είναι μόνο τα παιδιά για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Richard Morris, ανώτερος ερευνητής στη Σχολή Ιατρικής και Υγείας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

«Τα στοιχεία δεν δείχνουν μόνο μια συνεχώς μειούμενη ποιότητα στην ψυχική υγείας των σημερινών νέων, αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει και τις μεγαλύτερες γενιές που σήμερα οδεύουν προς τα 40 και τα 50. Δεν βλέπουμε να ανακάμπτουν όπως συνέβη με τις προηγούμενες γενιές κατά καθώς μεγάλωναν» πρόσθεσε.




 Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης