Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Έτσι θα βάλουμε φρένο στην παχυσαρκία»

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Έτσι θα βάλουμε φρένο στην παχυσαρκία»

Ακούστε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, να αναπτύσσει τις δράσεις που έρχονται για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και τα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων που ακολουθούν

agapidaki2
Η παιδική παχυσαρκία είναι μια πρόκληση με την οποία «παλεύει» η Ελλάδα. Παιδιά πέμπτης και έκτης Δημοτικού υποφέρουν από νοσήματα που συνδέονται με υπερβολικό βάρος, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπει τέλος στα πολύ υψηλά ποσοστά υπερβαρότητας και παχυσαρκίας, που δίνουν στη χώρα μας αρνητικό προβάδισμα, και εγκαινιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ξεκινούν άμεσα διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά και μια σειρά από παρεμβάσεις για την προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και κατ’ επέκταση την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας.

Διανομή υγιεινών τροφίμων σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, δράσεις στα σχολεία με γνωστούς σεφ για την απόκτηση cooking skills, παροχή δωρεάν διατροφολόγων σε παιδιά και εφήβους που έχουν ανάγκη αλλά και δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας αλλά και τοπικά δίκτυα για να παρέμβουν στα σχολεία.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης