Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει πώς θα αποφύγουμε πάνω από 1.000 νέες διαγνώσεις HIV έως το 2030

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει πώς θα αποφύγουμε πάνω από 1.000 νέες διαγνώσεις HIV έως το 2030

Στη χώρα μας, το ποσοστό των ατόμων που ξεκινούν θεραπεία εντός του πρώτου έτους από τη μόλυνση ανέρχεται σε 29%. Συνεπώς, υπάρχει καθυστέρηση έναρξης θεραπείας

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-12-01T105925_345
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS εορτάζεται σήμερα με μια εξέλιξη μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Για πρώτη φορά, ξεκινά η χορήγηση της προφυλακτικής θεραπείας PrEP, που έχει ως στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό HIV.

Τα Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η διαδικασία για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Όπως αποτυπώνεται σε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων, η αξία της PrEP είναι τεράστια και η εφαρμογή της κομβική για τη χώρα μας, όπου η πλειοψηφία τόσο των συνολικών όσο και των νέων διαγνώσεων αφορούν στους ΑΣΑ (άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, με τη βοήθεια της προφυλακτικής αγωγής είναι δυνατόν να τερματιστεί η υγειονομική απειλή του AIDS στην Ελλάδα έως το 2030.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης