Σπονδυλική στήλη: Όλες οι εξελίξεις στις επεμβάσεις – Τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Σπονδυλική στήλη: Όλες οι εξελίξεις στις επεμβάσεις – Τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης σε μια πληθώρα παθήσεων μιλά στο ygeiamou.gr o κύριος Βασίλειος Ζέρρης, Νευροχειρουργός, Διευθυντής Γ’ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ

spondiliki
Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποτελούν το συχνότερο αίτιο παραπομπής σε νευροχειρουργό. Συμπτώματα όπως, ο πόνος στη μέση ή τον αυχένα, η αντανάκλαση αυτού στα άνω ή κάτω άκρα, η μυϊκή αδυναμία και οι αισθητικές διαταραχές εγείρουν την υποψία τέτοιας παθολογίας. Η κλινική εξέταση και οι παρακλινικές εξετάσεις (μαγνητική ή αξονική τομογραφία, ακτινογραφίες, ηλεκτρομυογράφημα) βοηθούν τον ιατρό στην εντόπιση και ασφαλή διάγνωση της πάθησης.

Στο μυαλό των ασθενών η χειρουργική σπονδυλικής στήλης θεωρείται παραδοσιακά ως βαρεία τεχνική ανοικτών επεμβάσεων με μεγάλες τομές, πολύ μετεγχειρητικό πόνο και βαριά ανάρρωση.

Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν πλέον στο χειρουργό να αντιμετωπίζει πληθώρα παθήσεων της σπονδυλικής στήλης μέσω της αποκαλούμενης ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης