Ασφαλιστήρια: Όλες οι λύσεις για τους 50ρηδες και τους Baby Boomers

Ασφαλιστήρια: Όλες οι λύσεις για τους 50ρηδες και τους Baby Boomers

Ανταποκρινόμενα στις κυρίαρχες τάσεις και, κυρίως, στο αίτημα για υγειονομική περίθαλψη ενός πληθυσμού με ολοένα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, τα προγράμματα ασφάλισης υγείας πολλαπλασιάζουν συνεχώς τις παροχές και εισάγουν στην ιδιωτική ασφάλιση άτομα που παραδοσιακά εξαιρούνταν, όπως οι ηλικιωμένοι

boomers
Ίσως πιο εύηχη με την αγγλική ονομασία της Generation X, η γενιά Χ με ημερομηνίες γέννησης μεταξύ 1965 και 1980 θα επιλέξει ασφάλιση υγείας κατά τον τρόπο που οργανώνει το σούπερ μάρκετ: με προγραμματισμό και φροντίζοντας να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη με το χαμηλότερο κόστος. Όχι άδικα, άλλωστε, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τη «γενιά σάντουιτς» που επωμίζεται σήμερα τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών και των παιδιών με κόστος για τη συνολική σωματική και ψυχική τους υγεία, με υψηλότερα επίπεδα ανθυγιεινών συμπεριφορών (π.χ. χρήση αλκοόλ και κάπνισμα) και περισσότερη κατάθλιψη και άγχος σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Συνεπώς, η οικονομική υποστήριξη και η ευελιξία είναι περισσότερο από απαραίτητες.

Χρειάζονται ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που να αποπνέει σιγουριά για ό,τι αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη, το οποίο θα μεριμνά ακόμα και για την κάλυψη της συμμετοχής σε συνταγογραφούμενα φάρμακα και εξετάσεις. Ουσιαστικά, ένα συμβόλαιο που προβλέπει αποζημίωση για δαπάνες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ούτως ειπείν για ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, είναι το κλειδί για όσους ανήκουν στη μέση ηλικία, οπότε η υγεία δίνει ξεκάθαρα σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά και έχουν ήδη εγκατασταθεί μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα. Επιπλέον, κάποιες εταιρείες εξασφαλίζουν μέσω των εξωνοσοκομειακών προγραμμάτων τους παροχές και για την ψυχική υγεία όπως ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, μέσα από απεριόριστες συνεδρίες στο δίκτυο συμβεβλημένων ψυχολόγων/ψυχιάτρων με συμμετοχή όπως €25 ή €30 ανά συνεδρία ή ποσοστιαίες εκπτώσεις.

Θεωρούμε δεδομένο ότι η εξασφάλιση των παραπάνω θα γίνεται μέσα από ένα συνολικό πακέτο για τη φροντίδα της υγείας, το οποίο θα καλύπτει νοσοκομειακή περίθαλψη σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και ποιοτικών υπηρεσιών. Η καθημερινότητα «βομβαρδίζει» με υψηλές δόσεις στρες τον μεσήλικα, ιδίως όταν ακροβατεί με το ένα πόδι στη δουλειά και με το άλλο στο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να βιώνει το άγχος και στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Για ένα άτομο 45 ετών με κάποιο πρόβλημα υγείας όπως ελεγχόμενη υπέρταση, τα ετήσια ασφάλιστρα με απαλλαγή στα €750 θα ανέλθουν σε €450-480 το ελάχιστο, ενώ χωρίς ιατρικό ιστορικό το ασφάλιστρο θα είναι περίπου κατά 15% μειωμένο.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης