ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Το αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες που καταπολεμά τις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις – Δεν είναι τρόφιμο!

Το αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες που καταπολεμά τις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις – Δεν είναι τρόφιμο!

Ο αποκλεισμός ή η μείωση της φλεγμονής είναι μία από τις κύριες στρατηγικές θεραπείας στις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις - Διαβάστε ποιο είναι ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση της φλεγμονής και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-01T102613_225
Η ψυχοσωματική ιατρική είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο της ιατρικής που ασχολείται με την αλληλεπίδραση βιολογικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και συμπεριφορικών παραγόντων στη γένεση μιας διαταραχής. Οι τομείς παρέμβασης στην ψυχοσωματική ιατρική περιλαμβάνουν την τροποποίηση συμπεριφορών υγείας, τη συνολική ψυχοσωματική προσέγγιση, την ψυχοθεραπεία και τη φαρμακοθεραπεία, καθώς και άλλων εναλλακτικών θεραπειών, όπως ή σωματική άσκηση κ.τ.λ..

Η αντίληψη για την ωφέλεια από τη σωματική άσκηση είναι διαδεδομένη σε όλο το κόσμο. Σημειωτέον ότι η άσκηση όχι μόνο διατηρεί και βελτιώνει ένα υγιές σώμα, αλλά θεραπεύει και ένα σώμα που πάσχει, καθώς και μια ψυχή που συμπάσχει με το σώμα. Επιπλέον, υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία που δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα είναι μια αποτελεσματική προληπτική στρατηγική ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις, την παχυσαρκία την οστεοπόρωση, τις εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου και διάφορες ψυχιατρικές διαταραχές, αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων κτλ.

Αθλητικές δράσεις ασθενών (ένταξη σε ομάδες) για αντιμετώπιση κοινωνικής απομόνωσης κ.τ.λ.. Πολλά άτομα με συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα μπορεί να έχουν παθήσεις ψυχικής υγείας (άγχος, στρες, κατάθλιψη), που δεν διαγιγνώσκονται, επειδή δεν συζητούν αυτά τα συμπτώματα με τους γιατρούς τους.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης