Οσφυαλγία: Οι καλύψεις που παρέχουν τα ασφαλιστήρια υγείας

Οσφυαλγία: Οι καλύψεις που παρέχουν τα ασφαλιστήρια υγείας

Η οσφυαλγία αποτελεί μια από τις συνηθέστερες ενοχλήσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, αφού εκτιμάται πως ένα 80% του συνολικού πληθυσμού θα παραπονεθεί κάποια στιγμή της ζωής του για πόνο στη μέση - Ας δούμε τι μπορεί να προσφέρει η ασφάλιση υγείας στην ανακούφιση των πασχόντων

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-10-31T101733_898
Η μέση υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος του βάρους και των κινήσεων του σώματος και η παρεμπόδιση των λειτουργιών της μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά περιοριστική. Η οσφυαλγία πολύ απλά σημαίνει πόνος στη μέση. Δεν αποτελεί πάθηση, αλλά σύμπτωμα που υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης. Ο εντοπισμός της, τοπικής ή συστηματικής, εξαρτάται από την αιτία που προκαλεί τον πόνο.

Συχνά η οσφυαλγία μπορεί να οφείλεται σε αιτίες όπως το τράβηγμα των μυών και των συνδέσμων συνέπεια απότομων και ξαφνικών κινήσεων. Άλλη μια πιθανή αιτία της οσφυαλγίας είναι η αρθροπάθεια της σπονδυλικής στήλης κατά την οποία παρατηρείται αλλοίωση των χόνδρων.

Το κύριο σύμπτωμα της οσφυαλγίας είναι ο πόνος ο οποίος μπορεί να είναι συνεχής και κάποιες φορές να μειώνεται ανάλογα με την αλλαγή στάσης του σώματος.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης