Κέντρα Αποκατάστασης: Αντιδρούν για τις νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας

Κέντρα Αποκατάστασης: Αντιδρούν για τις νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας

Οι εκπρόσωποι των Κέντρων Αποκατάστασης υποστηρίζουν ότι με τα νέα κριτήρια ποιότητας που έχουν θεσπιστεί, τα 26 Κέντρα δυναμικότητας 2.500 κλινών, που νοσηλεύουν χιλιάδες ατόμων, θα καταρρεύσουν

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-10-26T100637_464
Την έντονη αντίδρασή τους στα κριτήρια που περιλαμβάνονται σε Υπουργική Απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των Κέντρων Αποκατάστασης, απευθύνοντας έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να παρέμβει.

«Η Υπουργική απόφαση περιέχει ατεκμηρίωτα κριτήρια «ποιότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ), σημειώνοντας ενδεικτικά τα εξής:
1. Θέτει ως κριτήρια ποιότητας προδιαγραφές που ήδη είναι αναγκαίες για την άδεια λειτουργίας των ΚΑΑ (λευκά ταξί, Χώρος Αυξημένης Φροντίδας)
2. Επιβάλλει περιοριστικά και φωτογραφικά συγκεκριμένη ρομποτική τεχνολογία , αλλά και ανύπαρκτες ιατρικές πράξεις (FES).
Κλείσιμο
3. Απαγορεύει τις συμβάσεις out-sourcing με διαπιστευμένα διαγνωστικά εργαστήρια που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ.
4. Αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό (ιατρούς φυσιοθεραπευτές κλπ.) με δεκαδικούς αριθμούς κάτι που κάνει εκτός των άλλων αδύνατη την μέτρηση (πχ 1 έως 1,1 φυσίατροι βαθμολογούνται με 2 βαθμούς, 1,1 έως 1,5 φυσίατροι 4 βαθμούς κ.ο.κ.).
5. Περιφρονεί τη σημασία του εξειδικευμένου προσωπικού για τα κέντρα αποκατάστασης (πχ. εργοθεραπευτές)
6. Επιβάλλει κριτήρια για την αντιμετώπιση λοιμώξεων αυστηρότερα και από αυτά των νοσοκομείων (συμπληρωματική βαθμολόγηση της ύπαρξης λοιμωξιολόγου με την ιδιότητα του courier).



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης