Κατάθλιψη: Επτά συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής

Κατάθλιψη: Επτά συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής

Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε την κατάθλιψη - Νεότερη μελέτη αποκάλυψε επτά παράγοντες του τρόπου ζωής που συμβάλλουν θετικά στην αποφυγή εκδήλωσης αυτής της ψυχικής διαταραχής

ezgif_com-webp-to-jpg__88_
Ακόμη κι αν το DNA μας καθιστά πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση της κατάθλιψης, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι καθημερινές μας συνήθειες και επιλογές μπορούν να αποτρέψουν αυτόν τον κίνδυνο και να διατηρήσουν την ψυχική μας υγεία ισορροπημένη.

Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature Mental Health, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη και το Πανεπιστήμιο Cambridge στην Αγγλία αναζήτησαν τη σχέση μεταξύ του κινδύνου κατάθλιψης και επτά συγκεκριμένων τροποποιήσιμων παραγόντων του τρόπου ζωής: κατανάλωση αλκοόλ, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, ύπνος, κάπνισμα, καθιστική ζωή και κοινωνικές σχέσεις.

Για να το διερευνήσουν, ανέτρεξαν και ανέλυσαν δεδομένα υγείας της U.K. Biobank για περισσότερους από 280.000 ενήλικες – με μέση ηλικία τα 58 έτη-, ελπίζοντας να εντοπίσουν ποιες συμπεριφορές υγιεινού τρόπου ζωής -και, ακόμη περισσότερο, αν ένας συνδυασμός αυτών των συμπεριφορών- συνδέονταν περαιτέρω με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης