Αυτός είναι ο τρόπος να μεγαλώσετε κοινωνικά και γενναιόδωρα παιδιά

Αυτός είναι ο τρόπος να μεγαλώσετε κοινωνικά και γενναιόδωρα παιδιά

Νέα επιστημονικά στοιχεία αναδεικνύουν ιδιαίτερες πτυχές των επιπτώσεων της σχέσης ενός παιδιού με τους γονείς του σε τρυφερή ηλικία στη μετέπειτα διαμόρφωση της προσωπικότητάς του

1660545943_children_parents_goneis_paidia_mother
Ένας δεσμός αγάπης με τους γονείς στην πρώιμη φάση της ζωής ενός παιδιού αυξάνει σημαντικά την τάση του να επιδεικνύει κοινωνική συμπεριφορά και να ενεργεί με καλοσύνη και ενσυναίσθηση προς τους άλλους, αποκαλύπτει νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο International Journal of Behavioral Development.

Ο δρ. Ιωάννης Κατσαντώνης και ο δρ. Ros McLellan, από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Cambridge χρησιμοποίησαν τα δεδομένα 10.700 συμμετεχόντων από τη μελέτη Millennium, η οποία παρακολούθησε την ανάπτυξη μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2000 και 2002, με στόχο να κατανοήσουν τη μακροπρόθεσμη επίδραση της σχέσης ενός παιδιού με τους γονείς του στη μετέπειτα κοινωνικότητα και ψυχική του υγεία. Τα δεδομένα περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την κοινωνικότητα, την «εσωτερίκευση» των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας (όπως η κατάθλιψη και το άγχος) και τα εξωτερικευμένα συμπτώματα (όπως η επιθετικότητα). Σε δεύτερο επίπεδο, αξιοποιήθηκαν δεδομένα αναφορικά με τις σχέσεις των συμμετεχόντων με τους γονείς τους στην ηλικία των 3 ετών και το κατά πόσο αυτές χαρακτηρίζονταν από «κακομεταχείριση» (σωματική και λεκτική κακοποίηση) ή συναισθηματική σύγκρουση και «εγγύτητα» (ζεστασιά, ασφάλεια και φροντίδα). Άλλοι δυνητικοί παράγοντες επιρροής, όπως το εθνικό υπόβαθρο και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, λήφθηκαν επίσης υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης