Μαγιορκίνης: Η νέα πανδημία είναι ήδη εδώ – Ποια είναι και πώς μας επηρεάζει

Μαγιορκίνης: Η νέα πανδημία είναι ήδη εδώ – Ποια είναι και πώς μας επηρεάζει

Ενώ η οξεία φάση της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν σε εξέλιξη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας έγραψε το βιβλίο «Χρονικό των Ιών» προσπαθώντας να εξηγήσει στο ευρύ κοινό με κατανοητό τρόπο τι είναι οι ιοί

gkikas1
Μια «κρυφή» πανδημία έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του «Χρονικό των Ιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Δεν είναι άλλη από το δημογραφικό και την ανησυχητική γήρανση του ελληνικού πληθυσμού που επιτάσσει την εστίαση στην πρόληψη και μεταβάλλει τον τρόπο διαχείρισης των ασθενών.

Ο επιδημιολόγος που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα στην πανδημία κορωνοϊού καταπιάνεται στο πρώτο του βιβλίο με ένα θέμα που γνωρίζει καλά: Τους ιούς. «Θα ήθελαν οι ιοί να είναι ζωντανοί. Δεν είναι όμως. Δεν είναι και νεκροί. Ούτε ζόμπι. Είναι θα έλεγα η δύναμη της ζωής», είπε. Ή όπως περιγράφει στο βιβλίο του: «Οι ιοί, λοιπόν, είναι εξωτικές οντότητες που γεννήθηκαν παραπλεύρως της ζωής και τη σφετερίζονται σε έναν αγώνα κατάκτησης της αιωνιότητας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης