Μεταμοσχεύσεις – Ελλάδα: Πόσα παιδιά υποβάλλονται στις σωτήριες επεμβάσεις κάθε χρόνο – Προκλήσεις και διλήμματα

Μεταμοσχεύσεις – Ελλάδα: Πόσα παιδιά υποβάλλονται στις σωτήριες επεμβάσεις κάθε χρόνο – Προκλήσεις και διλήμματα

Όσες μεταμοσχεύσεις σε μικρούς ασθενείς πραγματοποιούνται στην Ελλάδα αφορούν βασικά σε μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντες δότες στα νοσοκομεία «Λαϊκό» στην Αθήνα και «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη

donor
Υπογράφουν: Μαρία-Νίκη Γεωργαντά, Μαρία Κοτοπούλη

Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις είναι μια ελληνική «πληγή». Περίπου 15 – 20 παιδιά κάθε χρόνο στη χώρα μας χρειάζονται μεταμόσχευση, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να μεταβαίνουν στο εξωτερικό. Όσες, σωτήριες επεμβάσεις σε μικρούς ασθενείς, πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, αφορούν σε μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντες δότες στα νοσοκομεία «Λαϊκό» στην Αθήνα και «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποιούνται και λίγες μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με εμπόδια και προκλήσεις όσον αφορά στις παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις. Ένα «πλατό», μια στάσιμη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και σε άλλες χώρες. Τις προκλήσεις στις παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις, καθώς και τις επιστημονικές εξελίξεις ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά μιας ζωής χωρίς προβλήματα υγείας μετά τη μεταμόσχευση συζήτησαν χθες εξέχοντες επιστήμονες του χώρου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης για τις μεταμοσχεύσεις που διοργάνωσε το απόγευμα το Ίδρυμα Ωνάση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης