Μια άσκηση χαλάρωσης που βοηθά να αποκτήσουμε επαφή με το σώμα μας

Μια άσκηση χαλάρωσης που βοηθά να αποκτήσουμε επαφή με το σώμα μας

Η συνειδητότητα αποτελεί το κλειδί για υγιές σώμα. Ας κάνουμε μια μικρή άσκηση χαλάρωσης που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίγνωση των αισθήσεών μας και να έρθουμε σε επαφή με το ίδιο μας το σώμα

yoga_1033273888
*Γράφει η Μαριάντζελα Κοτσώνη, εναλλακτική θεραπεύτρια, δασκάλα διαλογισμού και yoga therapist

Όλοι μας ζούμε με το σώμα μας και μέσα στο σώμα μας. Ωστόσο, συχνά το προσέχουμε μόνο όταν αρχίζει να μην λειτουργεί τόσο καλά, όσο θα θέλαμε. Υπάρχει τρόπος ωστόσο, να αρχίσουμε να το ακούμε και να το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό.

Για να έχουμε στη ζωή μας χαρά, ευτυχία και υγεία, δεν αρκεί να τα κάνουμε όλα σύμφωνα με τα «πρέπει» μας. Χρειάζεται να ικανοποιούμε και τις πέντε αισθήσεις μας. Αυτές, χρειάζεται συχνά, να ενεργοποιηθούν και να εκπαιδευτούν ξανά, για να δουλέψουν ισορροπημένα και αρμονικά. Λόγω της καταπίεσης των επιθυμιών του σώματος, από τους περιορισμούς που υιοθετεί ο σημερινός τρόπος ζωής (π.χ. επιθυμία για σοκολάτα ή ένα ωραίο γεύμα ή επαρκή ύπνο), έχουμε προκαλέσει, με τον καιρό, συμπτώματα στέρησης στον οργανισμό μας, που εξωτερικεύει πια τις ανάγκες του με ξαφνικά επεισόδια τρελής επιθυμίας, για αυτά που έχουμε στερηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης