Η καθημερινή συνήθεια που πυροδοτεί την πρώιμη εφηβεία – Έρευνα αποκαλύπτει

Η καθημερινή συνήθεια που πυροδοτεί την πρώιμη εφηβεία – Έρευνα αποκαλύπτει

Μια καθημερινή, πολύωρη συνήθεια των παιδιών φαίνεται ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την πρώιμη έναρξη της εφηβείας που παρατηρείται σε όλο περισσότερα κορίτσια και αγόρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

child_teen_boy_screen
Πολλά έχουν ήδη ακουστεί για το περίφημο μπλε φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές οθόνες, οι οποίες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και τις επιπτώσεις αυτού στην υγεία μας. Νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη πιθανό μειονέκτημα, αυτή τη φορά για την υγεία των παιδιών που περνούν αρκετό χρόνο μπροστά από οθόνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Frontiers in Endocrinology, η έκθεση στο μπλε φως φαίνεται να συνδέεται με την έναρξη της πρώιμης εφηβείας, ενός φαινομένου που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πρώιμη εφηβεία σε πολλά παιδιά παραμένει ένα ανεξήγητο φαινόμενο, αν και μερικές φορές συνδέεται με γενετικούς παράγοντες, εγκεφαλικές ανωμαλίες ή προβλήματα με τον θυρεοειδή, τα επινεφρίδια ή τους σεξουαλικούς αδένες. Μια ομάδα ειδικών από το Ankara Bikent City Hospital και το Πανεπιστήμιο Gazi της Τουρκίας θέλησαν να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσο η ενασχόληση με τις ψηφιακές οθόνες έπαιζε κάποιο ρόλο σε αυτό. Για το σκοπό αυτό, αξιοποίησαν 18 αρσενικούς αρουραίους, ηλικίας 21 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης