Φάρμακα: Πότε έρχεται το app που καταγράφει τις ελλείψεις

Φάρμακα: Πότε έρχεται το app που καταγράφει τις ελλείψεις

Αντιβιοτικά και κάποια φάρμακα για τον διαβήτη είναι σήμερα δύο μεγάλες κατηγορίες ελλείψεων. Από τα φαρμακεία λείπουν, όμως, και φάρμακα για αναπνευστικές παθήσεις, αντιυπερτασικά, κ.ά

Pharmacist_674639812
Στις αρχές Νοεμβρίου ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου και ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων για τις ελλείψεις φαρμάκων που συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τους πολίτες. Το Υπουργείο Υγείας, μέσω της ειδικής επιτροπής που ορίστηκε ειδικά για τις ελλείψεις σε αρκετά σκευάσματα, έχει επιδοθεί σε έναν… αγώνα δρόμου πριν οι ιώσεις του φθινοπώρου και του χειμώνα εντείνουν το πρόβλημα των άδειων ραφιών στα φαρμακεία.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προαναγγείλει μια εφαρμογή (application) με την οποία θα μπορεί ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται για σκευάσματα που δεν είναι διαθέσιμα. Πριν, όμως, γίνει αυτή η εφαρμογή διαθέσιμη για τους πολίτες προηγείται μια λεπτομερής καταγραφή και ενημέρωση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών του πολύπλευρου αυτού ζητήματος: Του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), του ΕΟΠΥΥ, των φαρμακευτικών εταιρειών, των φαρμακαποθηκών, των φαρμακείων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης