Πνεύμονες: Η επικίνδυνη νόσος που χτυπά τους 50άρηδες – Γιατί δεν διαγιγνώσκεται εύκολα

Πνεύμονες: Η επικίνδυνη νόσος που χτυπά τους 50άρηδες – Γιατί δεν διαγιγνώσκεται εύκολα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Η ζωή με την άγνωστη– γνωστή νόσο» για να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό

man_bed_cough_2281512199
Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μία συχνή μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα γνωστή πνευμονολογική νόσο, είναι ο Σεπτέμβριος. Με συμπτώματα όπως χρόνιος βήχας και δύσπνοια στην κόπωση, η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση προσβάλλει συνήθως άτομα άνω των 50 ετών, καπνιστές, ή μπορεί να αποτελεί εκδήλωση διαφόρων συστηματικών ρευματικών νοσημάτων, όπως το σκληρόδερμα, οι πολυμυοσίτιδες, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το σύνδρομο Sjögren.

Δεδομένου ότι η πρώιμη διάγνωση αλλά και η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας αποτελούν κομβικά σημεία στη σωστή διαχείριση της νόσου, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) υλοποιεί για δεύτερη χρονιά την ενημερωτική εκστρατεία «Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο», μια καμπάνια για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ). Βασικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι μικρής διάρκειας βίντεο που θα προβληθούν στα social media της ΕΠΕ, με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, της Πολιτείας, αλλά και της ιατρικής κοινότητας για την «άγνωστη– γνωστή» αυτή νόσο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης