Εξωτερική ωτίτιδα: Η φλεγμονή που αφορά 8 στα 10 παιδιά – Πώς αντιμετωπίζεται

Εξωτερική ωτίτιδα: Η φλεγμονή που αφορά 8 στα 10 παιδιά – Πώς αντιμετωπίζεται

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνοδεύεται για πολλά παιδιά με την έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης. Ο κ. Ιωάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Παιδό - Ωτορινολαρυγγολόγος στο Metropolitan Hospital, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το «αυτί του κολυμβητή», μια επώδυνη μόλυνση που εμφανίζεται σε παιδιά που κάνουν κολύμβηση

shutterstock_109559558-768x511
Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί και τα μαθήματα κολύμβησης. Μετά το κολύμπι, πρέπει να στεγνώνουμε προσεκτικά τα αυτιά των παιδιών, γιατί, αν ο ακουστικός πόρος παραμείνει βρεγμένος για πολλή ώρα, μπορεί να προκληθεί εξωτερική ωτίτιδα, μία επώδυνη μόλυνση, που εμφανίζεται όταν ερεθίζεται το δέρμα στο ακουστικό κανάλι.

Τι είναι η εξωτερική ωτίτιδα;

Τα προβλήματα στα αυτιά των παιδιών, αν και είναι πολύ πιο συχνά το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, της υγρασίας, του πολύωρου παιχνιδιού στη θάλασσα -συνθήκες που ενθαρρύνουν την εμφάνισή τους και ιδιαίτερα της εξωτερικής ωτίτιδας- μας απασχολούν όλο το χρόνο. Η συγκεκριμένη πάθηση είναι μια φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου του έξω ακουστικού πόρου, που πολλές φορές περιγράφεται ως «το αυτί του κολυμβητή» (swimmers ear). Εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, τα οποία κάνουν πολλές βουτιές και κολυμπούν με τη μάσκα και το κεφάλι συνεχώς μέσα στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης