Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων – Σε πρώτο πλάνο ο εμβολιασμός

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων – Σε πρώτο πλάνο ο εμβολιασμός

Η εμφάνιση του στελέχους BA.2.86 ή Pirola, ανησυχεί τους επιστήμονες και υπογραμμίζει τη σημασία της επαγρύπνησης έναντι του κορωνοϊού με την ενίσχυση των εμβολιαστικών προγραμμάτων

Patient-hospital_doctor_2110386230
Για φθινοπωρινή έξαρση κορωνοϊού προειδοποιούν οι Οργανισμοί Υγείας, συστήνοντας στις υγειονομικές αρχές να προετοιμαστούν για επερχόμενο «κύμα» που σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις θα επιβαρύνει τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Με δεδομένο το «καμπανάκι» για αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών, η επικαιροποίηση του εμβολιασμού για όσους είναι ευάλωτοι για βαριά νόσηση και επιπλοκές από κορωνοϊό μπαίνει σε πρώτο…πλάνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί ανησυχητική τάση αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο και κάνει έκκληση να ενταθούν οι εμβολιασμοί και να παρακολουθείται η εξέλιξη του ιού. «Παρατηρούμε πάντα ανησυχητικές τάσεις όσον αφορά την Covid-19 όσο πλησιάζει η χειμερινή περίοδος στο βόρειο ημισφαίριο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης