Πόσο συχνά λέτε ψέματα ότι είστε άρρωστοι για να γλιτώσετε τη δουλειά – Έρευνα αποκαλύπτει

Πόσο συχνά λέτε ψέματα ότι είστε άρρωστοι για να γλιτώσετε τη δουλειά – Έρευνα αποκαλύπτει

«Δεν νιώθω καλά», «ανέβασα πυρετό», «νιώθω άρρωστος»... Νεότερη έρευνα αποκαλύπτει πόσο συχνά υπερβάλλουμε αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μας προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας

man_fever_1043934391
Αν πρέπει να απαριθμήσουμε ως ανθρωπότητα εκείνα που μας ενώνουν -ακόμα και στις περιπτώσεις που φαινομενικά μας χωρίζει η άβυσσος- θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβουμε και ένα ψέμα που όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας χρησιμοποιήσαμε είτε για να κερδίσουμε κάτι είτε να βγούμε από μια δύσκολη θέση. Πρόκειται φυσικά για την ψευδή κατάσταση της υγείας μας, την οποία δεν διστάσαμε να «τσαλακώσουμε» καταπώς μας βόλευε ανά περίπτωση.

Κάποτε ήταν ένα αθώο «μαμά, πονάει η κοιλιά μου» για να γλυτώσουμε το διαγώνισμα στο σχολείο. Με το πέρασμα των χρόνων αλλάζουν και τα κίνητρα και, σύμφωνα με άρθρο του Δρ Sebastian Ocklenburg, Καθηγητή Μεθοδολογίας της Έρευνας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής MHS στο Αμβούργο (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Ιατρικό Πανεπιστήμιο), η «κακή υγεία» συνοδεύεται συχνά από σημαντικά οφέλη όπως αναρρωτικές άδειες, πρόωρη συνταξιοδότηση, περισσότερη προσοχή από τα κοντινά πρόσωπα, πρόσβαση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα ή ακόμα και συντάξεις αναπηρίας, όπως η 28χρονη Αυστραλή Hanna Dickinson, η οποία καταδικάστηκε για απάτη έχοντας εισπράξει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε επιδόματα ανικανότητας σε 4 χρόνια, δηλώνοντας ότι πάσχει από λειομυοσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης