Χέρια: Πόσα αποκαλύπτουν για την κατάσταση της υγείας μας – Τι σημαίνει το μήκος των δακτύλων

Χέρια: Πόσα αποκαλύπτουν για την κατάσταση της υγείας μας – Τι σημαίνει το μήκος των δακτύλων

Παράξενο χρώμα στα νύχια και παλάμες που ιδρώνουν χωρίς προφανή λόγο... Αυτά και πολλά ακόμα συμπτώματα στα άνω άκρα μπορεί να αποκαλύπτουν σοβαρές ασθένειες και καταστάσεις υγείας

man_hands_fingers_627093284
Η παλάμη των χεριών μπορεί να μη μας δείχνει ακριβώς τι μας περιμένει στο μέλλον, αποτελεί όμως καθρέφτη -όπως και τα δάχτυλα ή τα νύχια- της συνολικής μας υγείας. Πρόκειται για μια «διαγνωστική» μέθοδο που μας γυρίζει στα χρόνια του Ιπποκράτη και την παρατήρησή των διογκωμένων τελικών φαλάγγων στα χέρια ατόμων με εμπύημα, τη συλλογή πύου δηλαδή μεταξύ του πνεύμονα και του θωρακικού τοιχώματος. Πέραν του εμπυήματος, η πληκτροδακτυλία όπως λέγεται σήμερα θεωρείται σύμπτωμα της κυστικής ίνωσης, της ηπατικής κίρρωσης και νοσημάτων του θυρεοειδούς.

Μια σειρά από ασθένειες και καταστάσεις αποτυπώνονται στα άνω άκρα και, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Adam Taylor στο Conversation, Καθηγητή και Διευθυντή του Κέντρου Εκμάθησης Κλινικής Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, αυτά είναι τα βασικότερα προειδοποιητικά σημάδια:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης