Σας πείραξε το φαγητό; Δείτε πότε θα σας καλύψει το ασφαλιστήριο

Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση δυνητικά απειλητική για τη ζωή που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα ως επείγον ιατρικό περιστατικό. Τι ισχύει με τις ασφαλιστικές καλύψεις αν προκλήθηκε από κάποιο τρόφιμο;

woman_food_allergic_reaction_1096409705

Στις 25 Αυγούστου 1850 γεννήθηκε ο Γάλλος γιατρός και φυσιολόγος Charles Robert Richet που, μαζί με το συνεργάτη του Paul Jules Portier, τιμήθηκαν για τη μελέτη τους στην αναφυλαξία με το Νόμπελ Ιατρικής το 1913. Τα ενδιαφέροντα του γιατρού Richet ήταν πολύπλευρα και έτσι, πέρα από πρωτοπόρος της Ευρωπαϊκής Νεφρολογίας που προσδιόρισε τη σοβαρή αλλεργική αντίδραση, έγινε και ο «πατέρας» του όρου εκτόπλασμα. 

Ο Richet, σε σύμπνοια με το επιστημονικό ρεύμα που ενέκυψε στο φαινόμενο του πνευματισμού, ονόμασε εκτόπλασμα μια μυστηριώδη, ανοιχτόχρωμη συνήθως, ζελατινώδη ουσία που αποβάλλεται από το σώμα ενός υποκειμένου που έχει καταληφθεί από κάποιο φάντασμα ή πνεύμα, βρίσκεται σε έκσταση, και στη συνέχεια λαμβάνει τη μορφή προσώπου, χεριού ή ολόκληρου σώματος. Και παρότι η έρευνά του για τον υπερφυσικό κόσμο μας οδηγεί συνειρμικά στο άρθρο με τα οκτώ απίστευτα κι όμως αληθινά ασφαλιστήριαστο οποίο καταγράφεται η περίπτωση ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στις ΗΠΑ που αποζημιώθηκε μέσα από το ασφαλιστήριό του έναντι φαντασμάτων για τον θάνατο μιας πελάτισσας, θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με την περίπτωση της αναφυλαξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης