Οξεία λευχαιμία: Νέα γενετική εξέταση έλαβε έγκριση αποζημίωσης

Οξεία λευχαιμία: Νέα γενετική εξέταση έλαβε έγκριση αποζημίωσης

Η νέα γενετική εξέταση που έλαβε έγκριση αποζημίωσης στις ΗΠΑ ονομάζεται ChromoSeq και αποτελεί εξέταση αλληλούχισης του συνόλου του γονιδιώματος των ασθενών. Τα πλεονεκτήματά της αναλύουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Λιόντος Επίκουρος Καθηγητής και Θάνος Δημόπουλος Καθηγητής και Πρύτανης ΕΚΠΑ

karkinos_259552484
Η κατανόηση των γενετικών αλλαγών που συμβαίνουν στον καρκίνο έχει αλλάξει δραστικά την αντιμετώπιση της νόσου τα τελευταία χρόνια. Σε πολλά νεοπλάσματα είναι εφικτή πλέον η μοριακή ταξινόμηση των ασθενών, που αφενός παρέχει σημαντικές πληροφορίες, τόσο για την πρόγνωση των ασθενών, όσο και για την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση. Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί νέες θεραπευτικές δυνατότητες, που στοχεύουν τις συγκεκριμένες γενετικές αλλοιώσεις που έχει ο κάθε ασθενής, προσεγγίζοντας την Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία.

Μια σειρά κλινικών μελετών έχουν αποδείξει ότι ο καθορισμός της θεραπείας των ασθενών με βάση τις γενετικές αλλοιώσεις του όγκου αυξάνει την επιβίωσή τους και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης