Θυρεοειδής - Βρογχοκήλη: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για αυτή τη συχνή διαταραχή του αδένα

Θυρεοειδής - Βρογχοκήλη: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για αυτή τη συχνή διαταραχή του αδένα

Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση της πολύ συχνής διαταραχής του θυρεοειδούς αδένα

woman_thyroid
Στις 21 Αυγούστου 1911, ο Βιτσέντζο Περούτζια φεύγει από το Μουσείο του Λούβρου έχοντας κρυμμένη κάτω από το παλτό του τη «Μόνα Λίζα», μια κλοπή με πατριωτικά κίνητρα αφού, σύμφωνα με την ομολογία του, έπρεπε ο πίνακας να επιστρέψει στη γη του δημιουργού του, την Ιταλία. Αν και η αναδρομή μάς παραπέμπει σε ένα παλαιότερο άρθρο του ygeiamou σχετικά με τις ασφαλίσεις έργων τέχνης, ο εμβληματικός πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι μπορεί να έχει θέση και στο πεδίο της ιατρικής.

Έχουμε αναφερθεί κατά το παρελθόν στο ενδιαφέρον εγχείρημα ιατρών και επιστημόνων να αναζητούν πιθανές παθήσεις και διαταραχές υγείας σε διάσημους πίνακες ζωγραφικής. Η παχυσαρκία στις μορφές του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, το σύνδρομο Marfan στις φιγούρες του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή η «διάγνωση» δερματικών και οφθαλμικών νοσημάτων, υποθυρεοειδισμού και νόσου του Horton καθώς και εκδηλώσεων από την ψυχική σφαίρα στον Ρέμπραντ μέσα από τα πολλά αυτοπροτρέτα του, αποτελούν παραδείγματα μιας ιδιαίτερης «πετριάς» από την οποία δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και πασίγνωστη Τζοκόντα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης