ΕΚΕΑ- Αιμοδοσία: Πόσους αιμοδότες χρειάζεται το σύστημα υγείας τον Αύγουστο

ΕΚΕΑ- Αιμοδοσία: Πόσους αιμοδότες χρειάζεται το σύστημα υγείας τον Αύγουστο

Οι δράσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για έκτακτη αιμοδοσία τους θερινούς μήνες ενισχύουν με αργό αλλά σταθερό ρυθμό το ρεύμα των αιμοδοτών και ανεβάζουν τη στάθμη της εθνικής δεξαμενής αίματος

blood_donation
Οι ελλείψεις σε αίμα τείνουν να αποτελούν ένα από τα… χρόνια καλοκαιρινά προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς, όπως για παράδειγμα οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις ελλείψεις αίματος, καθώς επηρεάζεται η θεραπεία τους. Δυσλειτουργίες καταγράφονται και στα νοσοκομεία για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που ανακύπτουν σε περιστατικά κυρίως στα Επείγοντα, σε ασθενείς που μπορεί να χρειαστεί πχ να χειρουργηθούν.

Οι δράσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για έκτακτη αιμοδοσία τους θερινούς μήνες ενισχύουν με αργό αλλά σταθερό ρυθμό το ρεύμα των αιμοδοτών και ανεβάζουν τη στάθμη της εθνικής δεξαμενής αίματος. Είναι ενδεικτικό ότι τον εφετινό Ιούλιο συλλέχθηκαν περισσότερες μονάδες αίματος από ό,τι τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα, πέρυσι είχαν συλλεχθεί 35.910 μονάδες και εφέτος συγκεντρώθηκαν 36.352, δηλαδή 442 μονάδες αίματος παραπάνω. Μάλιστα, στο ΕΚΕΑ τονίζουν πως πρόκειται για μια διαφορά πολύ σημαντική, αν συνυπολογιστεί ότι ο Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από τα κύματα καύσωνα, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοήθησε στις δράσεις του Κέντρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης