Νόσος Πάρκινσον: Το ένζυμο-κλειδί για τη θεραπεία της πάθησης

Νόσος Πάρκινσον: Το ένζυμο-κλειδί για τη θεραπεία της πάθησης

Η χρήση μιας ρυθμιστικής ένωσης σε καινοτόμες φαρμακευτικές αγωγές ίσως είναι η λύση στον γρίφο που διέπει τη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον - Μάθετε τα πάντα σχετικά με τη νέα, σημαντική ανακάλυψη που χαρίζει ελπίδα στους ασθενείς

parkinson
Μια σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία της νόσου Πάρκινσον ανακοίνωσε μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την δρ. Yulan Xiong, επίκουρη καθηγήτρια νευροεπιστήμης στο UConn Health. Πρόκειται για μια σημαντική επιστημονική εξέλιξη, καθώς η νευροεκφυλιστική νόσος θεωρείται μέχρι σήμερα ανίατη, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Έως τώρα, ήταν γνωστό ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η νόσος Πάρκινσον προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη στο γονίδιο LRRK2. Το γονίδιο αυτό επιτελεί πλήθος λειτουργιών στον εγκέφαλο, καθώς και άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της κυτταρικής λειτουργίας και της μετάδοσης σημάτων. Η μετάλλαξη σε αυτό το γονίδιο προκαλεί την παραγωγή υπερβολικής ποσότητας πρωτεΐνης. Οι μηχανισμοί που πυροδοτούσαν αυτή την υπερβολική έκφραση πρωτεΐνης παρέμεναν άγνωστοι μέχρι πρόσφατα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης