Το αντιδιαβητικό υπερτρόφιμο που ενισχύει πεπτικό και άμυνα

Το αντιδιαβητικό υπερτρόφιμο που ενισχύει πεπτικό και άμυνα

Η νόστιμη και ευέλικτη γεύση αυτής της εξωτικής ρίζας επιτρέπει να προστίθεται σε πολλά διαφορετικά πιάτα, χαρίζοντας σημαντικά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και του εντέρου και προστατεύουν τον οργανισμό από σοβαρές ασθένειες

taro_root
Η γεύση του θυμίζει γλυκοπατάτα και όχι τυχαία, αφού η ρίζα taro – το γνωστό μας κολοκάσι – είναι πλούσια σε άμυλο. Παράλληλα, αυτή η υπερτροφή περιέχει και μια σειρά άλλων, πολύτιμων για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στην υγεία και την ομαλή λειτουργία του.

Αποτελώντας πλούσια πηγή βιταμινών A, C, αμινοξέων και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, αυτή η ρίζα διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που τονώνουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του στόματος. Θεωρείται αντιδιαβητική τροφή καθώς, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη και της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ χάρη στις σημαντικές ποσότητες καλίου, βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης