Ανεξήγητη υπνηλία: Ποιοι «κοιμούνται όρθιοι» και πώς βοηθά το ασφαλιστήριο υγείας

Ανεξήγητη υπνηλία: Ποιοι «κοιμούνται όρθιοι» και πώς βοηθά το ασφαλιστήριο υγείας

Η ανεξέλεγκτη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας κάνει δυσλειτουργικούς και να μας εκθέσει σε κινδύνους. Ποιες καταστάσεις υγείας μπορεί να κρύβει και ποιες καλύπτονται από το συμβόλαιο υγείας; Ενημερωθείτε σχετικά

woman_sleepy_work_office_172481087
Την τιμητική τους ή… περίπου, έχουν οι υπναράδες κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου στη Φινλανδία, την ημέρα “Unikeonpäivä”, στο πρωινό της οποία τιμωρούνται όσοι σηκώνονται τελευταίοι από το κρεβάτι με βίαιο ξύπνημα που περιλαμβάνει δυνατούς θορύβους και μπουγέλωμα, με ρίψη τους στο νερό ή την υποχρέωση να φορούν όλη ημέρα μια χαρακτηριστική ερυθρόλευκη πιτζάμα.

Όσοι γνωρίζουν από βίους των αγίων της χριστιανικής πίστης, πιθανώς να έχουν διαβάσει για τους Αγίους Επτά Παίδες εν Εφέσω, από τους οποίους έλκει την καταγωγή του το φινλανδικό έθιμο. Σύμφωνα με την ιστορία, οι Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, αφού μοίρασαν την περιουσία τους στους πτωχούς, κατέφυγαν σε μια σπηλιά για να γλυτώσουν τους διωγμούς του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου περί το 250 μ.Χ., όπου και κοιμήθηκαν για 200 χρόνια μέχρι την ανάστασή τους. Στις σκανδιναβικές χώρες, η μνήμη τους εορτάζεται στις 27 Ιουλίου ενώ στην ορθόδοξη Eκκλησία στις 4 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης