Καύσωνας Κλέων: Σε πλήρη ετοιμότητα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τις ευάλωτες ομάδες

Καύσωνας Κλέων: Σε πλήρη ετοιμότητα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τις ευάλωτες ομάδες

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με έγγραφό του ζητά από τα νοσοκομεία τη λήψη όλων των μέτρων και την εκτέλεση δοκιμών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τυχόν υποστηρικτικός εξοπλισμός, όπως ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, γεννήτριες και UPS, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση για τις ημέρες του καύσωνα

woman_heat_2161778043
Σε εγρήγορση είναι οι υγειονομικές αρχές της χώρας, εν αναμονή του καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» που επηρεάζει από σήμερα τη χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή. Δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ είναι σε αυξημένη ετοιμότητα έχοντας φροντίσει ό,τι χρειάζεται ώστε να ανταποκριθούν σε περιστατικά σχετικά με τον καύσωνα. Παράλληλα, οι γιατροί εφιστούν την προσοχή των ευάλωτων ομάδων να προσέχουν τις επόμενες ημέρες και δίνουν συμβουλές για μέτρα προφύλαξης.

Σε συντονισμό με όλο τον κρατικό μηχανισμό, το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη ετοιμότητα αυτές τις ημέρες ώστε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις για πολίτες που τυχόν παρουσιάσουν προβλήματα υγείας εξαιτίας της ζέστης. Μάλιστα, άδειες και ρεπό δεν χορηγούνται στους εργαζόμενους μέχρι να περάσει το κύμα του καύσωνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης