ΕΚΑΒ – Ελλείψεις: Δρομολογείται η ρύθμιση για τα μικτά πληρώματα των ασθενοφόρων

ΕΚΑΒ – Ελλείψεις: Δρομολογείται η ρύθμιση για τα μικτά πληρώματα των ασθενοφόρων

Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι ο νόμος του 2016, σύμφωνα με τον οποίο σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούν οδηγοί Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και πυροσβέστες να βρίσκονται στο «τιμόνι» ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, να τροποποιηθεί και να ισχύει και για το ΕΚΑΒ

ekav_2237442065
Τη ρύθμιση που προϋποθέτει η κίνηση ασθενοφόρων με μικτά πληρώματα, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας. Η σημασία που έχει το ΕΚΑΒ και η μείωση των χρόνων διακομιδών για τη νέα ηγεσία της Αριστοτέλους, σφραγίστηκε με τη χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ενημερωθεί για ό,τι αφορά στο Κέντρο, δηλαδή αριθμούς πληρωμάτων, ασθενοφόρων, βάρδιες. Ήδη από την περασμένη Τρίτη στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τους διοικητές νοσοκομείων και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ είχε ζητήσει από την τελευταία αναλυτική λίστα με τις περιοχές της χώρας που υπάρχει μονοβάρδια. Επίσης, ζήτησε από τους διοικητές των ΥΠΕ καταγραφή των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, σε περιοχές που δεν υπάρχουν τομείς ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης