Έξι οφέλη της φυσικοθεραπείας – Ποιες παθήσεις ανακουφίζει

Η φυσικοθεραπεία δεν προσφέρει ανακούφιση μόνο από τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Αποδεικνύεται ωφέλιμη για πολλά ακόμη σοβαρά προβλήματα υγείας όπως εξηγεί η κυρία Ελένη Κανελλοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια MSc, Certified Lymphedema Therapist, Προϊσταμένη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Metropolitan Hospital

physiotherapy_1293683317
Γιατί κάνουμε συνήθως φυσικοθεραπεία; Για τη σημαντική βοήθεια που αυτή μπορεί να μας προσφέρει σε περιπτώσεις μυοσκελετικών πόνων (στον αυχένα, στον καρπό, στον ώμο, στη μέση, στο γόνατο, κ.λπ.), μετά από επεμβάσεις στις οποίες υποβληθήκαμε ή γιατί χρειάστηκε να ακολουθήσουμε συντηρητική θεραπεία αντί για επέμβαση και για να επουλωθεί γρηγορότερα ένα τραύμα.

Η φυσικοθεραπεία συνεργάζεται με όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες αλλά και ανεξάρτητα από αυτές κάποιες φορές, με στόχο πάντα την ανακούφιση, τη βελτίωση των συμπτωμάτων και την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Ωστόσο, οι δυνατότητές της δεν σταματούν στα παραπάνω πεδία ούτε αφορούν μόνο στην αποκατάσταση ή την αποθεραπεία. Αφορούν και στην πρόληψη, όπως η φυσικοθεραπεία για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους αλλά και στη διαχείριση χρονίων καταστάσεων, όπως για τον έλεγχο της ακράτειας ή διαφόρων νευρολογικών παθήσεων (νόσος του Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ημιπληγίες).
Αφορούν και στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα κατά τη διάρκεια ή και μετά από λοιμώξεις όπως η γρίπη ή η COVID-19, αφορούν και στο καρδιαγγειακό όπως η φυσικοθεραπεία μετά από εγχειρήσεις καρδιάς ή εμφράγματα, και φυσικά αφορούν και στο λεμφικό σύστημα για τη διαχείριση του λεμφοιδήματος και άλλων οιδημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης