Παχυσαρκία: Οι βαριατρικές επεμβάσεις που καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Παχυσαρκία: Οι βαριατρικές επεμβάσεις που καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Με όρους «επιδημίας» αντιμετωπίζεται σήμερα η παχυσαρκία και πολλά συμβόλαια υγείας θα καλύψουν επεμβατικές μεθόδους για την αντιμετώπισή της. Ποιες είναι αυτές και πότε ενεργοποιείται η κάλυψη; Ενημερωθείτε σχετικά

woman_fat_obese_obesity_doctor_1087787975
Ο όρος “rubenesque” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις χυμώδεις, παχουλές γυναικείες μορφές στους πίνακες του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, του σημαντικού Φλαμανδού ζωγράφου που γεννήθηκε σαν σήμερα, 28 Ιουνίου, το 1577. Το έργο του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως κορυφαία έκφραση του κινήματος μπαρόκ, προσφέρεται δε και για μελέτες πέρα από το πεδίο της ιστορίας της τέχνης, με ενδιαφέρον κοινωνιολογικό ή και ιατρικό.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση των Philippe Abastado και Denis Chemla στο Medical Humanities, το πορτρέτο της δεύτερης συζύγου του, Helena Fourment, που φιλοτέχνησε ο Ρούμπενς μεταξύ 1636-1638, αποτελεί σταθμό στην αντίληψη του σώματος, παρουσιάζοντας το γυναικείο σώμα όπως πραγματικά είναι, με τη μειωμένη ελαστικότητα που φέρει ο χρόνος, το ασύμμετρο στήθος και την παρουσία κιρσών στα κάτω άκρα (θεραπείες των οποίων καλύπτονται από την ιδιωτική ασφάλιση όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Από την άλλη, κάποιοι εστιάζουν στο ρουμπενσιανό πρότυπο ομορφιάς και τη σύνδεσή του με την παχυσαρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης