Ψυχική υγεία: Η σύγχρονη επιδημία που κονταίνει το νήμα της ζωής

Ψυχική υγεία: Η σύγχρονη επιδημία που κονταίνει το νήμα της ζωής

Η παρουσία άλλων ανθρώπων στη ζωή μας και η κοινωνική επαφή αποδεικνύονται τελικά πολύ πιο σημαντικά απ' όσο γνωρίζαμε για την υγεία και την ευημερία μας

loneliness_monaxia
Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τα κοινωνικά δίκτυα και τις πλατφόρμες επικοινωνίας, που έχει ενισχύσει την επαφή μεταξύ των ατόμων με όλους τους δυνατούς τρόπους, οι άνθρωποι μοιάζουν να νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ. Ίσως γι’ αυτό η σύγχρονη επιδημία μοναξιάς και κοινωνικής απομόνωσης να θεωρούνται πιο επικίνδυνες για την υγεία από ποτέ. Η σύγχρονη τεχνολογία διευκολύνει την επαφή, όμως αυτή η επαφή παραμένει συχνά επιφανειακή, τυπική, δεν εμβαθύνει και αδυνατεί πολλές φορές να γίνει ουσιαστική. Το φαινόμενο αυτό ενισχύει την κοινωνική απομόνωση και την αίσθηση της μοναξιάς, προκαλώντας επιπτώσεις πολύ πιο σοβαρές απ’ όσο πιστεύαμε έως τώρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Σε πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Nature Human Behaviour, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται μόνοι ή κοινωνικά αποκλεισμένοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από όλα τα αίτια. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Harbin της Κίνας, υπάρχουν πολλές θεωρίες που πιθανώς εξηγούν αυτή τη συσχέτιση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης