«Ιατρικές έρημοι»: Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού

«Ιατρικές έρημοι»: Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού

Oι δυσκολίες στελέχωσης απομακρυσμένων περιοχών με γιατρούς παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ποιες είναι οι προτάσεις της Ένωσης των Ευρωπαίων Νέων Γιατρών

230105155944_oros_iv_therapy_hospital_nurse
Η γεωγραφική κατανομή της Ελλάδας αποτελεί διαχρονικά έναν αστάθμητο παράγοντα για τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών καθώς και των νησιών. Και όμως, η δυσκολία στελέχωσης απομακρυσμένων περιοχών με γιατρούς δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. «Ιατρικές έρημοι», όπως τις αποκαλούν οι νέοι γιατροί της Ευρώπης, εκτείνονται και σε άλλες χώρες. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στη Γαλλία, το βόρειο τμήμα των Σκανδιναβικών χωρών, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Γιατρών (European Junior Doctors-EJD) ζητά ένα «σχέδιο– σοκ» που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ελλείψεις γιατρών σε αγροτικές, απομακρυσμένες και υποεξυπηρετούμενες περιοχές. Αυτό ήταν, άλλωστε, ένα από τα βασικά συμπεράσματα της Συνέλευσης των Ευρωπαίων Νέων Γιατρών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας. Οι γιατροί εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, σημειώνοντας πως οι ανησυχίες τους δεν έχουν εισακουστεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης