Ρινοπλαστική: Οι μοντέρνες τεχνικές που ελευθερώνουν την αναπνοή και τονώνουν την αυτοπεποίθηση

Ρινοπλαστική: Οι μοντέρνες τεχνικές που ελευθερώνουν την αναπνοή και τονώνουν την αυτοπεποίθηση

Σήμερα, η ρινοπλαστική θεωρείται η πρώτη, σε ζήτηση, επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Η κυρία Αργυρώ Κυπραίου Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και Διευθύντρια του Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός στο ΜΗΤΕΡΑ επισημαίνει όλες τις νεότερες τεχνικές χειρουργικής επέμβασης

nose_surgery
Η ρινοπλαστική είναι µια µοναδική συνδυαστική επέμβαση που αφορά τη διόρθωση στο σχήµα της µύτης µαζί µε τη φροντίδα της αναπνευστικής διόδου. Σήμερα, η ρινοπλαστική θεωρείται η πρώτη, σε ζήτηση, επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, που παραμένει όμως μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις, ώστε να είναι επιτυχημένη.

Η δυσκολία της επέμβασης, έγκειται στο ότι η μύτη περιλαμβάνει πολλά σχετιζόμενα ανατομικά στοιχεία, παράγοντες και προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν κατά τη διάρκεια του ίδιου χειρουργείου. Τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό της μύτης είναι περίπλοκο. Υπάρχουν λεπτοί ανατομικoί σχηματισμού οστέινοι και χόνδρινοι που σχηματίζουν μεταξύ τους γωνίες, καμπύλες, αψίδες και αλληλοκαλύπτονται με μεμβρανώδεις σχηματισμούς. Εάν αυτά διαταραχθούν, ώστε να βελτιωθεί το σχήμα της μύτης, θα πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχες προβλέψεις για τη δυναμική και τη λειτουργία του νέου αυτού σχηματισμού. Ακόμα και μικρές φαινομενικά αλλοιώσεις και αλλαγές στους ανατομικούς ιστούς σχηματισμούς της μύτης, μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές αλλαγές με πολλές φορές καταστροφικές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης