Φάρμακα – Ελλείψεις: Επιμένει το πρόβλημα – Ποιοι είναι οι λόγοι

Φάρμακα – Ελλείψεις: Επιμένει το πρόβλημα – Ποιοι είναι οι λόγοι

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο καταγράφηκε έλλειψη 9000 κωδικών φαρμάκων. Στη χώρα μας, η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένουν δυσεύρετα αρκετά σκευάσματα. Τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι ελλείψεων

pharmacy_woman
Το «κύμα» ελλείψεων φαρμάκων συνεχίζεται, παρουσιάζοντας εξάρσεις και υφέσεις. Καθημερινά πολίτες επιδίδονται σε ένα…σαφάρι αναζήτησης φαρμάκων, τόσο κοινών όσο και πιο σπάνιων για χρόνιες παθήσεις. Σήμερα, οι ελλείψεις στη χώρα μας είναι αισθητά λιγότερες σε σχέση με έξι μήνες πριν. Όμως, δε σταματούν και «ταλαιπωρούν» όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από στοιχεία του Απριλίου, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταγεγραμμένες ελλείψεις σε 9.000 κωδικούς φαρμάκων.

Ο αριθμός αυτός δε μεταφράζεται σε αριθμό φαρμάκων, καθώς ένα σκεύασμα μπορεί να έχει περισσότερους από έναν κωδικό. Παρολ’ αυτά, είναι εμφανές από τα δεδομένα (προέρχονται από την IQVIA) ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Από τους 9000 κωδικούς που βρίσκονται σε έλλειψη, μόνο το 4% εξ αυτών αφορά σε μοναδικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης