Νόσος Χ: Μια αναπόφευκτη πανδημία προ των πυλών

Νόσος Χ: Μια αναπόφευκτη πανδημία προ των πυλών

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλούν στο ygeiamou.gr για την άγνωστη ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει την επόμενη θανατηφόρο πανδημία

ezgif_com-webp-to-jpg
Μια «βαριά» υγειονομική απειλή πλανάται τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ η covid-19 έχει περάσει σε φάση αποδρομής και έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητα χάρη στα εμβόλια και τις θεραπείες, ο όρος «Νόσος Χ» ήρθε στο προσκήνιο, καλώντας τους γνωστούς επιδημιολόγους και άλλους γιατρούς να την αποκρυπτογραφήσουν και να κάνουν τις προβλέψεις τους.

Η τηλεοπτική εμφάνιση της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνας Παγώνη, πριν λίγα 24ωρα, παράλληλα με αρκετά δημοσιεύματα, πυροδότησαν έναν νέο κύκλο ανησυχίας εκεί που όλοι θεωρούν ότι…ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό. Ο προβληματισμός μεγάλωσε από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η «Νόσος Χ» έχει κατά 70% μεγαλύτερη θνησιμότητα συγκριτικά με την covid. Ποια είναι, όμως, η περιβόητη αυτή ασθένεια και πόσο πιθανό είναι το σενάριο μιας νέας πανδημίας; Το ygeiamou.gr με τη βοήθεια του Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη και του Αναπληρωτή Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης