Εκλογές 2023: Προσλήψεις, νοσοκομεία, ΠΦΥ στο επίκεντρο των εξαγγελιών για την Υγεία

Εκλογές 2023: Προσλήψεις, νοσοκομεία, ΠΦΥ στο επίκεντρο των εξαγγελιών για την Υγεία

Ο πολύπαθος τομέας της Υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο των προγραμμάτων των κομμάτων. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

hospital
Βασικός πυλώνας των κυβερνητικών προγραμμάτων των τριών πρώτων σε δημοσκοπήσεις κομμάτων είναι η Δημόσια Υγεία. Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, νοσοκομεία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ποιοτικότερη περίθαλψη έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των εξαγγελιών.

Ο πολύπαθος τομέας της υγείας, έχει μόλις βγει από την μεγάλη κρίση της πανδημίας η οποία «λύγισε» ακόμη και κραταιά υγειονομικά συστήματα στην Ευρώπη, ενώ είχε προηγηθεί η δύσκολη περίοδος της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Παρόλα αυτά, την τελευταία τετραετία οι δαπάνες υγείας αυξήθηκαν κατά 23%, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη δύσκολη χρονική συγκυρία της πανδημίας αυξήθηκαν στις 1300, οι μισθοί των γιατρών αυξήθηκαν μεσοσταθμικά κατά 10%, πέντε εκατομμύρια πολίτες εγγράφηκαν σε Προσωπικό Γιατρό και εξασφαλίστηκαν 500 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα πρόληψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης