Μητρότητα: Πόσα δώρα υγείας χαρίζει στη γυναίκα

Μητρότητα: Πόσα δώρα υγείας χαρίζει στη γυναίκα

Πολλά και σημαντικά δώρα για τη σωματική και ψυχική υγεία θα προσφέρει η απόκτηση ενός παιδιού στη γυναίκα, μια ανταπόδοση ίσως για τους κόπους και τις θυσίες της μητρότητας που συχνά παραβλέπουμε, έρχεται όμως να μας υπενθυμίσει η σημερινή Γιορτή της Μητέρας

woman_mother_baby
Κάθε χρόνο, η Γιορτή της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γίνεται ιδανική αφορμή να θυμηθούμε κάτι που συχνά μας διαφεύγει· ότι η μαμά δεν είναι υπερήρωας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η μητρότητα δεν μπορεί να δώσει στη γυναίκα «υπερδυνάμεις» που, έστω και αν διαφέρουν από εκείνες των ηρώων της Marvel, θα ενισχύσουν πολλαπλώς τη σωματική και ψυχική της υγεία.

«Οι γυναίκες που βίωσαν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν μια ζωή με επιπλέον οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου» αναφέρει η γυναικολόγος-μαιευτήρας Δρ Felice Gersh. Από την άλλη, η απόκτηση ενός παιδιού θα φέρει πιθανότατα ένα πρωτόγνωρο αίσθημα πληρότητας, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Ruthie Arbit που ειδικεύεται στη μητρική και παιδική ψυχική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης