Θα ταξιδέψετε; Η κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια

Θα ταξιδέψετε; Η κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια

Γνωρίζετε αν η (επαρκής) κάλυψη για ιατροφαρμακευτικές και νοσηλευτικές δαπάνες προϋποτίθεται για την είσοδο στη χώρα που θέλετε να επισκεφθείτε; Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές λύσεις

woman_camel_travel_desert
«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» συμβουλεύει μέσα από τους γνωστότερους ίσως στίχους του ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1863. Χωρίς ρηχή διάθεση για το ποίημα του Αλεξανδρινού ποιητή που επισημαίνει τη δύναμη της εμπειρίας της και της γνώσης, όσα προσφέρουν τα σεντέφια, τα κοράλλια, και τα κεχριμπάρια και οι άνθρωποι οι σπουδασμένοι, το τελευταίο που θα ήθελε κάποιος ταξιδεύοντας σήμερα σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές κατά τον στίχο, είναι οι περιπέτειες.

Travel-bloggers και απλοί ταξιδιώτες που κατέγραψαν και μοιράστηκαν ιστορίες από το οδοιπορικό τους στη χώρα των Φαραώ συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή στο ταξίδι, τόσο για κακόβουλες ενέργειες και τρομοκρατικές επιθέσεις όσο και κινδύνους για την υγείας (εστιάζοντας βέβαια σε πιο πιθανά σενάρια όπως μια δηλητηρίαση ή ηλίαση παρά σε μια επίθεση καρχαρία που θα στοιχίσει τη σωματική ακεραιότητα). Για αυτούς και πολλούς επιπλέον λόγους, ταξιδιωτικοί σύμβουλοι από όλο τον κόσμο επισημαίνουν την ανάγκη ταξιδιωτικής ασφάλισης ακόμα και αν δεν είναι πλέον υποχρεωτική στην Αίγυπτο. Οι παροχές της για επείγοντα περιστατικά σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, για υγειονομική μεταφορά και επαναπατρισμό του ασθενούς εφόσον είναι αναγκαίο, θα αποδειχθούν σωτήριες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης