Εργατικό ατύχημα: Ο συνδυασμός ασφαλειών για μέγιστη προστασία

Εργατικό ατύχημα: Ο συνδυασμός ασφαλειών για μέγιστη προστασία

Ένα εργατικό ατύχημα μπορεί να έχει δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις και αυξημένες ιατρικές δαπάνες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, εξετάζουμε ασφαλιστικά προγράμματα που δίνουν λύσεις

man_labor_ergatis
Αύριο, 28 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία για το 2023. Σύμφωνα με τις σχετικές ενημερώσεις από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με αφορμή την ημέρα θα συγκεντρωθούν εμπειρογνώμονες και μέλη για να συζητήσουν τo ζήτημα του ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος ως θεμελιώδη αρχή και δικαίωμα στην εργασία.

Τον περασμένο Ιούλιο (2022) δημοσιεύτηκε η έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για τα εργατικά ατυχήματα του 2020, κατά την οποία καταγράφηκαν 3.963 εργατικά ατυχήματα, 2.824 ανδρών και 1.139 γυναικών, 41 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα (38 άντρες, 3 γυναίκες). Οι ηλικιακές ομάδες 50 – 54 ετών και 40 – 44 ετών σημείωσαν τα περισσότερα (583 και 574 αντίστοιχα). Αναφορικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες, 31,8% αφορούσαν «Ανειδίκευτους εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες», 20,8% «Χειριστές σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και εξοπλισμού και συναρμολογητές (μονταδόροι)» και 19,1% «Απασχολούμενους στην Παροχή Υπηρεσιών και Πωλητές σε Καταστήματα και Υπαίθριες Αγορές».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης