Γήρανση: Έφτασε το τέλος για τα γκρίζα μαλλιά; Οι επιστήμονες απαντούν

Γήρανση: Έφτασε το τέλος για τα γκρίζα μαλλιά; Οι επιστήμονες απαντούν

Μπορεί να αγαπήθηκαν ως τάση της μόδας ή να έφεραν χαρά ως ένα έξτρα στη γοητεία. Για όσους και όσες όμως τα γκρίζα μαλλιά παραμένουν εφιάλτης, οι επιστήμονες έχουν ευχάριστα νέα

woman_grey_hair
Τον δρόμο για ένα τέλος στον τρόμο της άσπρης τρίχας φαίνεται πως βρίσκουν οι επιστήμονες, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature. Το κλειδί, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, βρίσκεται στη διατήρηση μιας ειδικής ομάδας βλαστοκυττάρων που ευθύνονται για το χρώμα των μαλλιών, τα βλαστοκύτταρα μελανοκυττάρων (melanocyte stem cells-McSCs).

Τα εν λόγω βλαστοκύτταρα (ή αρχέγονα κύτταρα) μπορούν να κινούνται μεταξύ των αναγκαίων για τη ζωή της τρίχας τμημάτων (διαμερισμάτων) όπως η δερματική θηλή και επιθηλιακή θήκη και, καθώς απέδειξαν τα πειράματα σε ποντίκια -φέρουν όπως και οι άνθρωποι τα εν λόγω βλαστοκύτταρα-, αδρανοποιούνται κατά τη γήρανση και αδυνατούν να αναγεννηθούν ή να οδηγήσουν σε τρίχες με την αναγκαία χρωστική ουσία για να διατηρηθεί το χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης