Εμβολιασμοί – Κόστος: Τι μπορεί να καλύψει ένα ασφαλιστήριο

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού ξεκινά σήμερα, μια εβδομάδα αφιερωμένη στο σημαντικότερο επίτευγμα της ιατρικής - Ας δούμε με ποιο τρόπο και μέχρι ποιο βαθμό μπορεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο να καλύψει τους εμβολιασμούς

mother_daughter_vaccine
Την ανάγκη επιστροφής στον γρήγορο ρυθμό ανοσοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού και δη των παιδιών ώστε να θωρακιστούν έναντι ασθενειών που μπορούν να προληφθούν επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού, στην οποία αφιερώνεται κάθε χρόνο η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Στο σημείωμά του αναφέρει:

«Το 2023 είναι η παγκόσμια ευκαιρία μας να καλύψουμε τη χαμένη πρόοδο στον βασικό εμβολιασμό. Πρέπει να προσεγγίσουμε τα εκατομμύρια των παιδιών που έχασαν τα εμβόλια, να επαναφέρουμε τη βασική εμβολιαστική κάλυψη στα επίπεδα του 2019 τουλάχιστον, να ενισχύσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την ανοσοποίηση και να οικοδομήσουμε μια ασπίδα διαρκείας σε κοινότητες και χώρες. Ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού είναι περισσότερα παιδιά, ενήλικες – και οι κοινότητές τους – να προφυλάσσονται από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια, ώστε οι ζωές τους να είναι πιο ευτυχισμένες και υγιείς».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης