Κιρσοκήλη: Πώς αντιμετωπίζεται η ύπουλη πάθηση που απειλεί την ανδρική γονιμότητα

Κιρσοκήλη: Πώς αντιμετωπίζεται η ύπουλη πάθηση που απειλεί την ανδρική γονιμότητα

Η κιρσοκήλη είναι μια συχνή πάθηση που αποτελεί το συχνότερο αίτιο ανδρικής υπογονιμότητας. Ο κ. Ιωάννης Μπουζαλάς, Ουρολόγος - Διευθυντής ΣΤ΄ Ουρολογικής Κλινικής στην Κλινική Ενδοουρολογίας και Ελάχιστα Επεμβατικής Αντιμετώπισης της Ουρολιθίασης του Metropolitan General εξηγεί πώς αυτή η ύπουλη πάθηση μπορεί να αντιμετωπιστεί μικροχειρουργικά

surgery
Η κιρσοκήλη είναι μια συχνή πάθηση που εμφανίζεται στους νέους άνδρες και αποτελεί το συχνότερο, χειρουργικά αντιμετωπίσιμο αίτιο ανδρικής υπογονιμότητας. Είναι μια ύπουλη πάθηση, γιατί δεν δίνει πάντα συμπτώματα, ενώ εμφανίζεται περίπου στο 25% των ενήλικων με πρόβλημα γονιμότητας. Επηρεάζει τον αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων και, σε εφήβους, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του όρχι και την παραγωγή τεστοστερόνης.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης είναι κατά κύριο λόγο χειρουργική. Οι κύριες ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης της κιρσοκήλης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Ένωση (ΕΑU), είναι οι ακόλουθες:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης