Είναι η ασφάλιση το κλειδί της μακροζωίας; Επιστημονικά στοιχεία δίνουν την απάντηση

Είναι η ασφάλιση το κλειδί της μακροζωίας; Επιστημονικά στοιχεία δίνουν την απάντηση

Για κάποιους οι ευχές να τα εκατοστίσουν έπιασαν τόπο και είδαν τριψήφιο αριθμό στην ηλικία τους. Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, ο αριθμός των «τυχερών» ολοένα αυξάνεται, χωρίς όμως η μακροζωία να σημαίνει απαραιτήτως και ευζωία

couple_senior_happy
Nabi Tajima, Marie-Louise Meilleur, Emma Morano, Misao Okawa και Kane Tanaka είναι ονόματα γυναικών άγνωστων πιθανώς στους περισσότερους που, μέσα από όσα σκαρφίζονται η τύχη και οι συγκυρίες, συνδέθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο: κάποια ημέρα ενός Απρίλη έγραψαν την τελευταία σελίδα της ζωής τους, μιας ζωής που έφτασε για όλες -και κατά έναν χρόνο παραπάνω για την Tanaka- τα 117 ολόκληρα έτη.

Μολονότι οι ως άνω υπεραιωνόβιες γυναίκες δεν μπήκαν στο εργαστήριο των επιστημόνων και δεν αποτέλεσαν αντικείμενα μελέτης, το πώς κατάφεραν να φτάσουν σε τέτοια εντυπωσιακή ηλικία δεν έπαψε να απασχολεί τους ερευνητές, από τα ελπιδοφόρα ευρήματα για τη ραπαμυκίνη (ή σιρόλιμους) ως το φάρμακο που επιβραδύνει τη γήρανση έως στοιχεία που συνηγορούν για την ύπαρξη σπάνιων και ωφέλιμων γενετικών μεταλλάξεων. Είναι χαρακτηριστική μια παλαιότερη επιστημονική δημοσίευση του Δρ Mikhail V. Blagosklonny από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο “Roswell Park” σχετικά με την ουσία ραπαμυκίνη ως δυνητική θεραπεία έναντι ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας και την ανακούφιση έτσι των συστημάτων υγείας «χωρίς αυξήσεις φόρων ή περικοπές στις παροχές υγειονομικής περίθαλψης» από το ολοένα αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης