Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Τα επικίνδυνα συμπτώματα – Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου

Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Τα επικίνδυνα συμπτώματα – Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου

Ενημερωθείτε σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις για αυτήν τη συχνή και σιωπηλή συνήθως πάθηση που οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές εάν δεν αντιμετωπιστεί

man_calf_pain_cramp
Δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος ότι μια πάθηση των αιμοφόρων αγγείων που προκαλείται συνήθως από την αθηροσκλήρωση θα μπορούσε να αφορά έναν νέο άνθρωπο. Το 2021, μια γυναίκα 30 ετών κατέφτασε στο νοσοκομείο με έντονη διαλείπουσα χωλότητα, πόνο ή δυσφορία δηλαδή στα κάτω μέλη (γλουτούς, μηρούς, γάμπες ή πέλματα) κατά την κίνηση (περπάτημα, άσκηση) που εξαφανίζεται εντός ολίγων λεπτών από την παύση, καθώς και περιοδικό πόνο κατά την κατάσταση ηρεμίας. Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Journal of Surgical Case Reports της ιατρικής ομάδας που επιλήφθηκε του περιστατικού, επρόκειτο για ασθενή με διαγνωσμένη από 9ετίας περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) και ιστορικό καπνίσματος 11 ετών -περί το ένα πακέτο την ημέρα, καθώς και οικογενειακό ιστορικό στεφανιαίας νόσου.

Η ΠΑΝ θεωρείται κατά βάση ασθένεια των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων (περίπου το 10% των ατόμων 60-70 ετών), όπως όμως σημειώνουν στην κατακλείδα τους οι συγγραφείς «στο πλαίσιο ορισμένων γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, η εμφάνιση ΠΑΝ μπορεί να συμβεί σημαντικά νωρίτερα στη ζωή». Η περίπτωση υπενθυμίζει τη σημασία φροντίδας για την προστασία της υγείας και απαντά, κατά το μέρος που της αναλογεί, στο ερώτημα «Μα γιατί να κάνω ιδιωτική ασφάλιση;».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης