Ξηροφθαλμία: Τι φταίει – Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης

Ξηροφθαλμία: Τι φταίει – Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης

Η ξηροφθλαμία είναι μια συχνή ενόχληση των ματιών. Ευτυχώς, όμως, η αντιμετώπισή της είναι απλή. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα και απλά να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

dry_eyes
Αν έχετε αντιμετωπίσει ενοχλητική ξηρότητα στα μάτια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης. Πρόκειται για την εποχή όπου τα επίπεδα υγρασίας της ατμόσφαιρας είναι χαμηλότερα, ενώ παράλληλα τείνουμε να κινούμαστε περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας συσκευές θέρμανσης. Όλες αυτές οι συνθήκες απορροφούν τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας του αέρα, ευνοώντας την ανάπτυξη ξηροφθαλμίας.

Φυσικά, δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για τα καιρικά φαινόμενα, μπορείτε ωστόσο να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προλάβετε την ξηρότητα των ματιών. Σε περίπτωση, όμως, που έρθετε αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά συμπτώματα, υπάρχουν εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης, ώστε να ανακουφιστείτε άμεσα. Ίσως, δε, χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης