Face lift: Η επέμβαση που «μεταμορφώνει» το πρόσωπο και σβήνει τα σημάδια του χρόνου

Face lift: Η επέμβαση που «μεταμορφώνει» το πρόσωπο και σβήνει τα σημάδια του χρόνου

Τις διάφορες τεχνικές ρυτιδοπλαστικής προσώπου αναλύει στο ygeiamou ο Δρ. Παναγιώτης Μάνταλος, Πλαστικός, Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Metropolitan General

lifting
Η Ρυτιδοπλαστική Προσώπου (Face Lift), ευρέως γνωστή ως λίφτινγκ, είναι μια ομάδα αισθητικών επεμβάσεων, με στόχο τη βελτίωση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο, όπως για παράδειγμα η χαλάρωση που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου.

Αν και σήμερα έχουμε πολλά ενεργειακά μηχανήματα, ενέσιμα υλικά πλήρωσης (fillers), λέιζερ, νευροδιαμορφωτές, βιοδιεγέρτες κ.λπ. για θεραπείες αντιγήρανσης, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο όλα αυτά δεν αρκούν για να επιτύχουμε νεότερη και φυσική εμφάνιση. Τότε, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση για την εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης, καθώς και την αποφυγή της αφύσικης εμφάνισης που επιφέρει η υπερδιόρθωση, λόγω πληρωτικών υλικών. Αυτή η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργείο για τη διόρθωση των βλεφάρων, του μετώπου και των φρυδιών, του μεσαίου τμήματος του προσώπου ή το κάτω τριτημόριο του προσώπου και του λαιμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης