Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές στην εμφάνιση – Οι αισθητικές παρεμβάσεις που τις διορθώνουν

Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές στην εμφάνιση – Οι αισθητικές παρεμβάσεις που τις διορθώνουν

Η εμμηνόπαυση αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή μιας γυναίκας, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό, αλλά και την εμφάνισή της. Η Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ πλαστικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης των αλλαγών που φέρνει η εμμηνόπαυση σε πρόσωπο, δέρμα και μαλλιά

230221134428_menopause_woman
Η εμμηνόπαυση σημαίνει το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό, οι οποίες αποτυπώνονται και στην εικόνα των γυναικών που περνούν αυτό το «φράγμα». Ωστόσο, ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής για τη γυναίκα, η οποία στις μέρες μας μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια της γήρανσης με τη συμβολή της επιστήμης. Επίσημα, η εμμηνόπαυση ξεκινά ένα χρόνο μετά την τελευταία περίοδο μιας γυναίκας και μπορεί να συνεπάγεται αισθητές αλλαγές στην εμφάνισή της, κυρίως λόγω των ορμονικών μεταβολών που συντελούνται στον οργανισμό. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να αρχίσουν ήδη από την περίοδο πριν από την εμμηνόπαυση, αφορούν κατά κύριο λόγο στο δέρμα και γίνονται εμφανείς τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Η υγιεινή ζωή, με σωστή διατροφή και σωματική δραστηριότητα, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της εμμηνόπαυσης στην υγεία και την εικόνα. Παράλληλα, η Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική, παρέχει λύσεις που συμβάλουν στη διατήρηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης, βελτιώνοντας την ψυχολογία, η οποία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά υπό τα νέα δεδομένα. Πρόκειται για μεθόδους που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων όταν αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί, αλλά και στην πρόληψή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης