Καρκίνος Προστάτη: Η διατροφή που μειώνει πάνω από 50% τον κίνδυνο εξέλιξης και υποτροπής

Κερδισμένοι θα βγουν οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη αν επιλέξουν τη στροφή προς χορτοφαγικές δίαιτες, ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη

Το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας διατροφής με βάση τα φυτικά τρόφιμα θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη, ούτως ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπών. Τα σχετικά προκαταρκτικά ευρήματα της ομάδας από το Πανεπισtήμιο της Καλιφόρνια παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο για τον Καρκίνο του Ουροποιητικού Συστήματος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) 2023.

Αναλύοντας στοιχεία περισσότερων από 2.000 ανδρών με καρκίνο του προστάτη, διαπιστώθηκε πως όσοι ακολουθούσαν ένα διατροφικό πλάνο με αφθονία σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης είχαν 52% και 53% μικρότερο κίνδυνο για υποτροπή και εξέλιξη της νόσου αντίστοιχα, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν επαρκείς ποσότητες φυτικών τροφίμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, ρυθμού βαδίσματος ή σοβαρότητας του καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr