Σύνδρομο Cushing – Επεμβάσεις: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για την σπάνια πάθηση

Σύνδρομο Cushing – Επεμβάσεις: Οι ασφαλιστικές καλύψεις για την σπάνια πάθηση

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις των ασφαλιστηρίων υγείας σχετικά με ένα σπάνιο σύνδρομο που τριπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου αν δεν αντιμετωπιστεί

230219162329_woman_fat_doctor_weight
Πρόσωπο σε σχήμα «φεγγαριού», συσσώρευση λίπους στην κοιλιά και τον αυχένα, αυξημένη τριχοφυΐα, λεπτά πόδια, λιπαρό εύθρυπτο δέρμα, εύκολος μωλωπισμός, αδύναμες τρίχες, ραγάδες στα πόδια και την κοιλιά, οστεοπενία και οστεοπόρωση είναι κάποια από τα συμπτώματα του συνδρόμου Cushing, μιας ομάδας παθήσεων που χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη υπερβολικής ποσότητας κορτιζόλης στον οργανισμό.

Εκδηλώνεται κυρίως σε ενήλικες 30-50 ετών -γυναίκες κυρίως-, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε παιδιά ή εφήβους. Διακρίνεται στο εξωγενές που προκαλείται από υπερβολική χρήση κορτιζόλης ή άλλων στεροειδών ορμονών, και το ενδογενές, όταν για την αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης ευθύνονται τα επινεφρίδια. Η συχνότερη αιτία εμφάνισης του ενδογενούς συνδρόμου είναι η νόσος του Cushing, που προκαλείται όταν αδένωμα (όγκος) στην υπόφυση την εξωθεί σε υπερβολική παραγωγή της αδρενοκορτικοτρόπου ορμόνης (ACTH) από την υπόφυση, η οποία διεγείρει τα επινεφρίδια να παράγουν κορτιζόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης